Czym jest olej mastyksowy?

Olejek mastyksowy to w 100% naturalny olejek wytwarzany z żywicy drzewa mastyksowego (Pistacia lentiscus).

  • Czysty olejek eteryczny z gumy mastyksowej to w 100% naturalny produkt o wyjątkowym doborze składników leczniczych i aromatycznych.

Z czego wytwarzany jest olejek mastyksowy?

Olejek mastyksowy jest pozyskiwany z oryginalnej gumy mastyksowej Chios w procesie destylacji z parą wodną. Jest on stosowany jako niezbędny składnik produktów zdrowotnych i pielęgnacyjnych.

Do czego wykorzystywany jest olej mastyksowy?

W kosmetykach, preparatach do płukania jamy ustnej i jako przyprawa.
Jest również stosowany w przemyśle spożywczym i napojów.

Korzystne właściwości oleju mastyksowego

Według badań naukowych mastyks ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i lecznicze, pozytywnie wpływając na higienę jamy ustnej, funkcjonowanie układu pokarmowego i pielęgnację skóry. Unikalny produkt naturalny o wielu przydatnych właściwościach i szerokiej gamie zastosowań, znany od czasów starożytnych. Olej z mastyksu jest bogaty w substancje aromatyczne i lecznicze.

Tradycyjnie olej ten jest stosowany jako składnik kosmetyków, past do zębów, płynów do płukania ust i tradycyjnych greckich mydeł.

Czym jest olej mastyksowy?

Najnowszy artykuł o olejku mastyksowym już jest!

Suplementy diety z mastyksu

1 z 4